Pijn in mijn nek

Een verkeerde beweging gemaakt, verkeerde slaaphouding, stress of te intensief gesport? Dit zijn verschillende dingen die pijn in de nek kunnen veroorzaken. Denk je nu ik heb vaak pijn in mijn nek? Erg vervelend natuurlijk, maar ook te voorkomen en er zijn oplossingen waardoor jij snel van pijn in de nek af bent.

Pijn in mijn nek voorkomen

Pijn in de nek kan iedereen gebeuren, je maakt een verkeerde beweging en het schiet er in. Maar ook wanneer je een verkeerde slaaphouding of een kussen van slechte kwaliteit hebt kan je hierdoor nekklachten krijgen. Wanneer je veel last van stress hebt kan je op den duur ook last van je nek krijgen. Door stress worden je spieren stijf en kunnen er klachten ontstaan. Daarnaast kun je ook tijdens het sporten last van je nek krijgen.  Allemaal heel erg vervelend. Je denkt nu maar hoe kan ik pijn in mijn nek voorkomen en hoe kom ik ervan af? Wanneer je jouw nek met regelmaat masseert met een massage gun kun jij pijn in je nek al snel voorkomen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw spieren spoelen blijven en niet stijf worden.

Een massage gun gebruiken tegen mijn nekpijn

Om welke reden jij dan ook last van je nek hebt, een massage pistool kan veel uitkomst bieden. Wanneer jij jouw nekspieren met regelmaat met een massage gun van STAIRCK behandeld zullen jouw spieren soepel blijven en hiermee voorkom je pijn in de nek. Natuurlijk zijn onze massage guns ook voor andere delen van het lichaam te gebruiken, je kunt hierbij denken aan de rug, schouders, bovenbenen en natuurlijk ook de onderbenen. Een massage gun zorgt ervoor dat jouw spieren geprikkeld worden en soepel blijven. Dit kun je doen op het moment dat het jou uitkomt. Zelfs voor, tijdens of na het sporten.

Pijnklachten door stress

Erg veel Nederlanders ervaren stress en krijgen mede hierdoor lichamelijke klachten. Stress is zelfs één van de grootste oorzaken van pijn in de nek en in de rug of schouders. Door stress span je namelijk onbewust je spieren aan. Wanneer je jouw spieren onbewust te veel aanspant, ontstaat er verkramping en overbelasting. Dit kan leiden tot nek- of rugklachten, maar ook spanningshoofdpijn. Wanneer je nu weet ik heb stress en daardoor pijn in mijn nek kun je het aanpakken. Het is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig goed te behandelen met een massage gun.

Pijn in mijn nek na het slapen

Pijn in de nek

Wanneer je pijn ervaart na het slapen is dat niet prettig. Je zult merken dat je een stuk minder uitgerust ontwaakt en daarnaast kun je er tijdens het dagelijks leven erg veel last van hebben. Het is daarom erg belangrijk om te slapen in een goed bed met een matras dat bij jouw lichaam past. Ook een goed hoofdkussen is erg belangrijk. Het moet niet te hard, maar ook zeker niet te zacht zijn. Ervaar je veel pijnklachten? Zorg er dan voor dat je deze twee dingen in orde maakt en masseer je spieren met regelmaat los.

Na het sporten last van pijn in nek

Ik heb na het sporten last van pijn in mijn nek, help! Spierpijn kan na het sporten altijd voorkomen, maar dat maakt het niet minder vervelend. Wanneer je vaker last hebt van pijn in de nek of spierpijn op andere plekken, is het goed om op je houding tijdens het sporten te letten. Zorg ervoor dat je bepaalde spiergroepen niet te veel overbelast. Zorg er ook voor dat je een goede warming-up gedaan hebt. Dit scheelt al enorm. Daarnaast kan jij voor, tijdens of na het sporten je spieren los masseren met een massage gun van STAIRCK.