Last van kramp in benen

Heb je last van kramp in de benen? Dan weet je dat dit erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Wanneer je last van kramp in benen hebt, worden de beenspieren langdurig en op een pijnlijke manier samengetrokken. Kramp in de benen begint vaak in de kuiten, maar kan ook voorkomen in de voet-of dijspieren. Beenkrampen ontstaan vaak in de nacht, tijdens het ontwaken uit de slaap, bij langdurig in dezelfde positie zitten of staan en tijdens het sporten. 

Wat veroorzaakt last van kramp in benen? 

Last van kramp in de benen kan ontstaan door verschillende factoren. Beenkrampen komen in veel gevallen tot uiting wanneer er in de beenspieren een tekort aan zuurstof is. Dit kan onder andere ontstaan door intensieve inspanning van de beenspieren. Maar kramp in de benen kan ook ontstaan wanneer je een plotselinge beweging maakt waar je spieren niet op voorbereid waren.  

Last van kramp in de benen voorkomen? Dat doe je door massage gun te gebruiken. Een massage apparaat van STAIRCK zorgt ervoor dat jouw spieren losser worden en er voldoende zuurstof in de spieren is.  

Kramp in de benen kan ook ontstaan: 

 • Een tekort aan natrium; 
 • Zwangerschap; 
 • Aandoening van de zenuwen; 
 • Een vochtophoping in je benen; 
 • Het gebruik van cholesterolverlagers. 

   Het is uiteraard altijd belangrijk om goed op je voeding te letten. Voldoende drinken en gevarieerd eten zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Als je te weinig vocht nuttigt en te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, is dit niet goed voor je lichaam. Een van de klachten die dan om de hoek komen kijken is het krijgen van krampen.

   Beenkrampen herkennen 

   Beenkrampen herken je op het moment dat je een kramp hebt. De getroffen spieren trekken samen op een ontzettend pijnlijke manier en voelen daar ook hard bij aan. Doordat je een krampaanval krijgt kun je die spieren niet gebruiken. Beenkrampen voorkomen doe je door een massage gun te gebruiken. Je zorgt er met een massage gun voor dat je spieren niet overbelast zullen raken doordat je ze goed los masseert voor-, tijdens en na het sporten. 

   Wat kan ik doen tegen last van kramp in benen? 

   Als jij last van kramp in benen hebt, is het belangrijk om de spieren zo snel mogelijk weer te ontspannen. Dit doe je door de spieren te rekken of stretchen. Duw je tenen omhoog of trek ze naar je toe terwijl jij je been strekt. Last van krampen in benen voorkom je door genoeg water te drinken. Heb jij tijdens warme dagen veel last van kramp in benen? Voeg aan het water dan wat zout en suiker toe. Natuurlijk zorg je er ook voor dat je spieren voor het sporten los zijn gemasseerd.  

   Last van kramp in benen

   Beenkrampen voorkomen met een massage gun 

   Als je last hebt van beenkrampen is het aan te raden om je benen te verwennen met een massage met een massage gun van STAIRCK. Je masseert je spieren gemakkelijk los met een massage gun. Je spieren zullen voldoende zuurstof bevatten en de kans op beenkrampen neemt hierdoor aanzienlijk af. Vermoed je dat er kramp opkomt? Pak je massage gun dan snel en masseer de plek los voordat de beenkrampen kans hebben om op te komen.