Kramp in kuit verhelpen

Iedereen kent het wel, kramp. Kramp kan ontzettend vervelend zijn, maar gelukkig is het tamelijk onschuldig. Het is simpel te vermijden en te verhelpen. Wij vertellen je graag wat je bij kramp kunt doen en hoe het te voorkomen is.

Wat is kramp?

Wanneer je last van kramp hebt, trekt een spier constant samen. Kramp in de kuit kan ontstaan door onder andere vermoeidheid, te weinig vocht inname, kou, maar ook doordat de spier verwond is. Wist je dat wanneer je als kind last van kramp hebt gehad, de kans groter is dat je hier als volwassene ook last van kunt krijgen?

Kramp in de kuit voorkomen

Om kramp in de kuit te voorkomen doe je er goed aan om voor het sporten of intensieve inspanningen de spieren goed op te warmen. Dit kan je doen door een warming-up te doen, maar ook zou je hiervoor een massage gun kunnen gebruiken tijdens de warming- up. Een massage gun van STAIRCK zorgt door de kloppende en trillende bewegingen dat er op het spierweefsel druk uitgeoefend wordt. Hierdoor vermindert de kans op kramp aanzienlijk! Drink daarnaast bij voorkeur voldoende water. Wanneer je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende gehydrateerd is zal de kans op kramp kleiner zijn.Kramp in kuit verhelpen

Kramp in de kuit verhelpen

Wanneer je last hebt van kramp in de kuit wil je dat dit zo snel mogelijk afzwakt en verdwijnt. Kuitkrampen voel je vaak niet aankomen, ze verschijnen plotseling doordat de spieren in je kuit samentrekken en dat zorgt voor pijn.  Je kan hierbij je been strekken en de tenen van de voet naar jezelf toetrekken. Daarnaast kan het gebruik van een massage gun helpen om de kramp weg te masseren. Door de trillende en kloppende bewegingen worden de spieren los gemasseerd. Dit doe je uiteraard met de stille en toch krachtige massage guns van STAIRCK.