Tips tegen spierpijn? Wij hebben ze!

Tips tegen spierpijn? Wij hebben ze!

Ben je druk aan het trainen voor je summerbody in de sportschool of om goed je conditie op peil te houden? Dan kan het soms voorkomen dat je je lichaam net iets teveel overbelast, waardoor je de volgende dag behoorlijk wat last kan krijgen van spiepijn. Er kunnen scheurtjes in je spieren ontstaan tijdens het sporten die zorgen voor deze pijn. Een beetje spierpijn is niet erg, dan krijg je het gevoel dat je hard hebt gewerkt.

Maar wat als je zo’n last hebt dat de trap op en af gaan al een belemmering is of van je stoel te komen teveel gevraagd is? Terwijl je eigenlijk het liefst gewoon weer in de sportschool staat te knallen. We weten allemaal dat een warming up, een goede afwisseling van oefeningen en een cooling down belangrijk zijn tijdens het sporten. Maar soms kan dat toch niet genoeg zijn. Graag geven wij je hier wat tips tegen spierpijn zodat je weer verder kan gaan trainen.

Zorg voor de juiste voeding

Zorg voor voldoende eiwitten en vitaminen na je work-out is één van onze tips tegen spierpijn. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten, het is een voedingsstof en bouwstof hierdoor zullen je spieren sneller herstellen. Hou alles wel in balans, want teveel is ook niet goed.

  • Zalm (omega 3)
  • Kipfilet (laag in vetten)
  • Eieren
  • Kidneybonen
  • Linzen
  • Pistache
  • Amandelen

Antioxidanten werken ontstekingsremmend, in cranberries, blauwe bessen en kersen zit deze stof verwerkt. Wat zal resulteren in een vermindering van spierpijn.

Houd je vochtbalans op peil

Drink genoeg water, het lijkt inderdaad de remedie voor bijna elk kwaaltje te zijn. Maar zeker een goede tip tegen spierpijn aangezien water afvalstoffen afvoert die zorgen voor je spierpijn. Minstens 1,5 liter water per dag drinken, met sporten erbij reken je nog 1 liter extra. Belangrijk is om te hydrateren vlak voor de opwarming, tijdens de work-out en met de cooling down.

Voor de koffiedrinkers onder ons die zullen wel blij zijn, cafeïne werkt namelijk niet alleen stimulerend waardoor je je fitter en energieker zult voelen, het zorgt er ook voor dat je minder last krijgt van spierpijn. Onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) heeft aangetoond dat cafeïne een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de prestaties.

Geef je spieren warmte

Als je spierpijn hebt is het goed om ze warm te houden voor de bloedsomloop, door middel van een warm bad te nemen of een kruik op je spieren te leggen. Hiervan gaan je spieren ontspannen waardoor de pijn verlicht en je spieren soepeler maakt.

Wil jij je spieren warm houden en tegelijkertijd heerlijk ontspannen? Dan is een dagje sauna zeker geen overbodige luxe. Het zal zorgen voor een betere bloeddoorstroming waardoor de scheurtjes in de spieren sneller herstellen.

Gebruik onze massage guns

Voor de fanatieke sporter hebben wij een massage gun die zorgt voor losse en soepele spieren. Door Percussietherapie uit te oefenen op het spierweefsel aan de hand van kloppende en trillende bewegingen, geeft het een verbetering aan het afvoeren van afvalstoffen en stimuleert het de bloedcirculatie. Dit zal resulteren in het bevorderen van je spierherstel en sportblessures helpt te voorkomen.

Onze Elite massage guns hebben 6 opzetstukken waarmee je de verschillende spiergroepen kan masseren en zorgen voor de juiste druk rondom gewrichten. De bal kop is geschikt voor kuiten, billen, rugspieren en andere grote groepen. Platte kop voor het masseren van de spieren langs de wervelkolom en lengte spieren in de armen. Naast de Elite hebben we ook nog een mini massage gun, ideaal voor on the go, mee naar de sportschool of mee op reis. Kijk gerust eens tussen onze producten voor nog meer informatie hierover.