Voordelen van een massage gun

Voordelen van een massage gun

In steeds meer huishoudens is een massage gun te vinden. Het is niet zo vreemd dat massage apparaten zo populair worden, ze kunnen namelijk aanzienlijk helpen bij het herstel van je spieren. Een massage gun heeft een groot aantal voordelen en daarom worden ze ook in verschillende takken van sport, fysiotherapeuten en door topsporters gebruikt. Een massage gun kan dezelfde resultaten leveren als een weefselmassage. Wil jij de voordelen van een massage gun weten? Lees dan vooral verder:

Het verminderen van spierpijn

Eén van de voordelen van een massage gun is dat het apparaat helpt om spierpijn na langdurige inspanning te verminderen. Tijdens een pittige sportsessie kan je je uitgeput voelen, maar het kan ook zo zijn dat je last krijgt van spierkrampen. Spierkrampen ontstaan door een teveel aan lactaat. Gelukkig kan een massage gun hierbij verlichting bieden. Een massage gun keert dit proces namelijk sneller om. Het apparaat zorgt ervoor dat er afgifte van melkzuur uit de weefsels en spieren ontstaat. Hierdoor breekt het lichaam melkzuur sneller af en kan je ervoor zorgen dat spierpijn voorkomen of verminderd wordt.

Pijnverlichting door middel van een massage gun

Nog een van de geweldige voordelen van een massage gun: een massage gun levert trillingen diep in de spier, dit helpt de bloedcirculatie verbeteren waardoor er een snel herstel zal ontstaan. De pijn in de spieren zal verlichten en het bewegingsbereik zal verbeteren. Of je het apparaat nu voor je rug, schouders of nek gebruikt, het zal overal pijnverlichting kunnen bieden.

Perfect voor onderweg

Een massage gun van Stairck is perfect wanneer je onderweg herstel nodig hebt. Je neemt hem eenvoudig mee doordat het massage gun zo compact is. Je kunt het dan ook gebruiken tijdens je vakantie, in je pauze op het werk of tijdens een sportwedstrijd om naderhand meteen te herstellen.

Een massage gun is kostenbesparend

Wanneer je een massage gun als alternatief gebruikt voor een bezoekje aan de fysiotherapeut kan je zeker besparen op de kosten. Een massage gun van Stairck is een eenmalige investering die je er al uit hebt als je een aantal bezoekjes aan de masseur of fysiotherapeut schrapt.

 

Spieren en het zenuwstelsel

Spieren worden geactiveerd en gecontroleerd via het zenuwstelsel in ons lichaam. Wanneer spieren gebruikt worden, zal het zenuwstelsel worden gealarmeerd om alle spieren goed te kunnen gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van een massage gun zal dit helpen om de receptoren in het zenuwstelsel te stimuleren. Wanneer dit gebeurt zal stress worden verminderd en worden je spieren mobieler.

Littekenweefsel stimuleren

Wanneer je met een massage gun over het littekenweefsel masseert, wordt dit eerder afgebroken en zal het herstel ervan gestimuleerd worden. Litteken weefsel herstelt beschadigde vezels, maar is lang niet zo elastisch als andere spierweefsels in het menselijk lichaam. Het gebruik van een massage gun kan hier dan ook ondersteuning bij bieden. Uiteraard is het goed om dit te overleggen met een arts wanneer het om bijvoorbeeld littekenweefsel van een operatieve wond gaat!