Hoe gebruik je een massage gun?

Hoe gebruik je een massage gun

Wanneer je een workout gedaan hebt, kun je achteraf last krijgen van spierpijn. Je spieren moeten na een workout namelijk herstellen. Gelukkig hebben we de oplossing voor je: een massage gun! Een massage gun is de laatste jaren steeds populairder geworden én dat is niet voor niets. Atleten, topsporters en ook fysiotherapeuten maken graag gebruik van de massage guns van STAIRCK. De stimulerende, ontspannen en herstellende werking van een massage gun doen veel mensen goed. Maar hoe gebruik je een massage gun? We vertellen je in dit blog graag meer over een massage gun en de werking er van:

Wat is een massage gun?

Een massage gun wordt ook wel een massage pistool genoemd. De ‘schoten’ van een massage gun bootsen een knedende werking na om blessures aan spieren te verhelpen en voorkomen. Aan de hand van de trillende en kloppende bewegingen van de massage guns van STAIRCK, zal er druk worden uitgeoefend op spierweefsel. Dit heeft verschillende voordelen zoals:

  • Verbeterde bloedsomloop
  • Verbeterde mobiliteit
  • Minder spanning en stress in het algemeen
  • Minder kans op stijve spieren na het sporten
  • Een verbeterde revalidatie wanneer je een blessure opgelopen hebt

Om al deze redenen is het dan ook niet vreemd dat professionals weglopen met de massage guns van STAIRCK! Maar wist je dat onze massage guns niet alleen voor professionals zijn? Ook in privé huishoudens vind je onze massage guns veelvuldig terug. Dat komt doordat ze makkelijk in gebruik zijn én gewoon goed zijn.

 

 

Effect van een massage gun

Hoewel een massage gun veel gebruikt wordt door professionals, hebben ook huishoudens er veel aan. Wanneer je last hebt van stress, letsel door sport of slaapstoornissen, kan een massage gun van Stairck een uitkomst voor je zijn. Een massage gun heeft namelijk hetzelfde effect als een massage en de befaamde foam rollers. Maar door de snelheid van de bewegingen en druk die het massage gun met zich meebrengt, is het effect extremer. Het gebruiken van een massage gun kan niet altijd even aangenaam zijn. Wanneer je namelijk je spieren erg vast hebt zitten of een blessure hebt, kan het minder prettig voelen dan wanneer dit niet het geval is. Maar met de tijd zal je er gewend aan raken en het effect zal na het eerste gebruik al voelbaar zijn.

Hoe gebruik je een massage gun?

Het gebruik van een massage gun is in principe zonder risico’s. Zolang jij goed oplet wat je doet, kan er gewoonweg niets verkeerd gaan. De massage guns van STAIRCK zijn de perfecte keuze wanneer je met regelmaat last hebt van de spieren in je lichaam, maar ook wanneer je de kwaliteit van je spieren verhogen wilt. Spierklachten komen vrijwel op iedere leeftijd voor, ze kunnen het gevolg zijn van workouts, sporten, maar ook van verkeerde houdingen, stress of slaapproblemen. Dit is uiteraard erg vervelend en je verlichting is dan ook meer dan welkom. Voor ieder probleem hebben wij dan ook een geschikte kop op onze massage guns. Een massage gun staat eigenlijk vooral bekend om het gebruik na een sportsessie, maar wist je dat je het ook voor of tijdens het sporten gebruiken kunt? Het gebruik van een massage gun voor het sporten zorgt voor een beter herstel, minder kans op letsel en betere resultaten. Zo is het aan te raden om voor je gaat sporten een seconde of 30 de spieren die je gaat gebruiken te masseren, tijdens het sporten kan je ook gebruik maken van jouw massage gun om de bloedsomloop te verbeteren en het herstel te versnellen.

Het gebruiken van de verschillende koppen van de massage guns van STAIRCK

Hoe gebruik ik een massage gun? Met een massage gun masseer je de spieren die het nodig hebben. Daarvoor hebben wij verschillende koppen die wij leveren bij onze massage guns. Bestel jij een massage gun? Daar zitten verschillende koppen bij, ieder probleem pak je ermee aan.

De platte structuur kop

Deze kop is uitermate geschikt om spieren op de borst en schouders los te masseren.

De kogel kop

De kogel kop op het massage gun van STAIRCK is bedoelt om diepere weefsels en spieren te masseren. Je kunt hierbij denken aan de: • Voetzolen • Handpalmen • Meridiaan gewrichten.

Bal kop

De bal kop gebruik je om grote spiergroepen te masseren. Je kunt hierbij denken aan: • Rugspieren • Bilspieren • Kuiten • Dijen • Andere grote spiergroepen

U-vormige kop

De U-kop van het massage gun van STAIRCK is vooral geschikt om de lengte spieren in de armen te masseren en de spieren die langs de wervelkolom lopen.

De vlakke kop

Met de vlakke kop masseer jij de spieren die rondom gewrichten liggen en de spieren langs je wervelkolom. Uiteraard raden we je altijd aan om de handleiding goed door te nemen voor je aan de slag gaat!

Bestel nu jouw Massage gun en ga aan de slag voor een fitter lichaam

Wil jij af van pijnklachten in de spieren? Een fitter lichaam hebben en niet bang hoeven zijn voor pijn of blessures na het sporten? Dan is een massage gun van STAIRCK jouw beste vriend! Je bestelt een massage gun dan ook snel en gemakkelijk online in onze webshop. Heb je nog vragen of advies nodig? Ook dan staan wij voor je klaar!